DA

Brugen af RPA i skadebehandling vokser eksponentielt

Read time: 6 minutes

Van Ameyde fremskynder brugen af robotteknologi – eller RPA (Robotic Process Automation) – for at øge kvalitet, hastighed og effektivitet ved skadebehandling. Ved at få robotsoftware til at overtage gentagne manuelle opgaver kan skadebehandlere fokusere på skadelidtes kundeoplevelse og de juridiske og tekniske aspekter af kravene. Nøjagtig hvad indebærer dette i praksis?

Tal offentliggjort af Gartner viser, at den globale indførelse af RPA (robotic process automation) udvides eksponentielt. Gartner anslog, at den globale udgift til RPA-software i 2018 udgjorde 680 mio. USD, en stigning på 57 % i forhold til 2017. I 2022 forventes dette beløb at stige til 2,4 mia, USD.

Inden for skadebehandling er brugen af robotteknologi også stigende. Van Ameyde forventer for eksempel, at robotter vil håndtere en tilgang på10.000 skadeskrav fra blot en enkelt kunde i 2019. I henhold til Bart van Wezel, der forestår Van Ameydes Centre of Excellence, vil dette blive øget eksponentielt i de kommende år. Den animerede video på denne side viser, hvordan robotteknologi bruges i kravmodtagelsesfasen.

Lav startomkostning

“RPA er specielt velegnet til at bygge bro over kløften mellem ikke-forbundne systemer. Fordelen er, at RPA kan fungere som et API-alternativ og ikke indebærer dyre og tidskrævende ændringer i it-systemer,” siger Bart van Wezel. “Det er ligegyldigt, om robotten skal ‘læse’, kontrollere og kopiere data fra dokumenter modtaget via e-mail, eller om robotten henter dokumenter ved hjælp af en SFTP *) -server: kunder bestemmer, hvilken tilgang der passer bedst til deres processer.”

*) SFTP = secure file transfer protocol (sikker filoverførselsprotokol)

Skalerbarhed af kapacitet under spidsbelastninger

Ifølge driftschef Jan-Michiel Cillessen med ansvar for indførelsen af robotteknik er skalerbarhed af den virtuelle arbejdsstyrke en afgørende fordel. “Især i perioder som f.eks. efter et uvejr er det afgørende, at kontakten med forsikringstageren ikke lider skade på grund af øget arbejdspres. Takket være robotteknologi kommer vores skadebehandlere ikke bagud, og vi behøver heller ikke midlertidigt at slække kravene til skadebehandling,” siger Jan-Michiel.

Intelligent automatisering: tilføring af ‘intelligens’ til RPA

RPA bruges i forskellige faser af skadebehandlingsprocessen. Bart siger: “Nu hvor vi har identificeret de faser, hvor vi kan bruge RPA, vurderer vi, hvor der er brug for mere intelligens. På nuværende tidspunkt henter RPA-robotten strukturerede data. Sagt med andre ord: Robotten henter data fra formularer med standardfelter. Vi er ved at udvide RPA med OCR (optisk tegngenkendelse) og AI (kunstig intelligens). Som følge heraf kan robotten også ‘forstå’ og behandle halvstrukturerede data. Dette er nødvendigt ved automatisering af indgående post og betalingsprocesser for eksempel til afregning af tredjeparts reparationsfakturaer.”

Forbedring af datakvalitet

En anden stor fordel ved robotteknologi er øget nøjagtighed, da robotter ikke laver fejl ved indtastning eller kontrol af data. Dette resulterer i større effektivitet, øget kundetilfredshed og lige så vigtigt: bedre datakvalitet. Bart bemærker: “Datakvaliteten vil være afgørende for dataanalyse og kontroller til risikostyringsformål. Fejlfri funktion er en forhåndsbetingelse.” Lad det være nok at sige, at robotteknologi forbedrer produktiviteten, hvilket i sidste ende vil medføre reducerede omkostninger til skadebehandling.

Er tilgængelig procesautomatisering også noget for dig?

Vil du gerne vide, hvordan Van Ameyde kan hjælpe dig med at forbedre jeres skadebehandlingsprocesser? Kontakt Anders Grotte

Forward thinking

Get the latest news and industry thoughts from Van Ameyde. With 75 years’ experience, you can count on our insights and knowledge to help you ensure your continuing success.  More articles

Organisation

2 min reading

Van Ameyde Denmark awarded Sustainability Gold Medal

Læs mere >

Partnerskaber

4 min reading

Van Ameyde acquires Quadra Claims Services

Læs mere >

Claims management

2 min reading

A new year is fast approaching and, for 2021, Brexit will play a significant role

Læs mere >

Claims management

4 min reading

Hvordan I holder, hvad I lover…medarbejdere, robotter, AI?

Læs mere >

Digital omstilling

5 min reading

Importance of detection & response cyber incidents neglected

Læs mere >